Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Accolade: zonnepanelen voor 500 huurwoningen, 40 per week
(foto: Accolade)

Woningcorporatie Accolade: zonnepanelen voor 500 huurwoningen, 40 per week

Woningcorporatie Accolade is volop bezig met het plaatsen van zonnepanelen. In de komende 3 maanden voorziet ze 500 huurwoningen van zonnepanelen. Dat betekent 40 huurwoningen per week.

Er is een investering van 1,8 miljoen euro gemoeid met het project dat nog voor de kerst afgerond wordt. De 500 woningen liggen verspreid over het werkgebied. Zo worden zonnepanelen in Drachten, Boornbergum, Jubbega, Joure, Sneek en Franeker geplaatst. De plaatsing en aansluiting wordt gedaan door Tautus uit Heerenveen.

Per huis gaat het om 6 tot 10 zonnepanelen. Het aantal is afhankelijk van de oppervlakte van het dak. Voor de huurders is dit zonder een directe tussentijdse huurverhoging of een eigen bijdrage. Tot nu toe doen alle bewoners mee.

Doel van de woningcorporatie is dat in 2020 alle 16.000 huurwoningen gemiddeld energielabel B hebben. Als corporatie willen ze zo de CO2-uitstoot beperken en de woonlasten betaalbaar houden. Accolade plaatste de afgelopen jaren al zonnepanelen op 430 bestaande woningen. Daarnaast bouwden men 166 zeer energiezuinige woningen. Ook komen dit jaar nog zonnepanelen op 94 woningen in de Heerenveense wijk De Akkers. Om verder te werken aan het duurzame doel zet men ook voor volgend jaar stappen. Zo worden voorbereidingen getroffen om 650 appartementen en 1.000 eengezinswoningen in 2019 te voorzien van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
kWh People zoekt:

Junior Project Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Junior Project Manager
32-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!