Solar Magazine - Grootste drijvende zonnepark van Nederland geopend in Gelderland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootste drijvende zonnepark van Nederland geopend in Gelderland

Grootste drijvende zonnepark van Nederland geopend in Gelderland

Het grootste drijvende zonnepark van Nederland is officieel geopend. De 6.150 zonnepanelen liggen op het gietwaterbassin van tuinbouwgebied Next Garden en is eigendom van Coöperatie Lingewaard Energie.

Het levert voldoende duurzame energie voor 600 huishoudens.

In april meldde de redactie van Solar Magazine al dat het park de afronding naderde. Met een oppervlak van 1,6 hectare en 6.150 zonnepanelen is het op dit moment volgens de betrokkenen zelfs het op een na grootste drijvende zonnepark van Europa. Alleen in Engeland ligt er een groter zonnepark van 23.000 panelen. De verwachte stroomproductie van het zonnepark in Lingewaard is 1,75 miljoen kilowattuur, genoeg voor ruim 600 huishoudens.

De tuinders van Next Garden (red. voorheen Bergerden) gebruiken het water in het gietwaterbassin voor hun gewassen. In 2014 heeft Coöperatie Lingewaard Energie de tuinders betrokken bij het idee om drijvende zonnepanelen op het bassin te gaan plaatsen. Het water van het gietwaterbassin van de tuinders bleek groot genoeg (red. 3,25 hectare) voor het drijvende zonnepark. Daarnaast hebben de energiecoöperatie én de tuinders met de aanleg van het zonnepark een win-winsituatie gecreëerd. Hoe dit werkt, legt initiatiefnemer Pieter Siekman van Coöperatie Lingewaard Energie uit in onderstaande video.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Productmanager Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!