Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DK voorziet nieuwbouwpand van water- en luchtdichte legpuzzel van zonnepanelen
(foto: DK)

DK voorziet nieuwbouwpand van water- en luchtdichte legpuzzel van zonnepanelen

DK Prototyping for Automotive Glass claimt een revolutionair systeem ontwikkeld te hebben dat het rendement van zonnepanelen verbeterd. Het Alphense bedrijf past het systeem toe op zijn nieuwbouwpand.

Door de zonnepanelen met een frame in te kapselen, ontstaat een soort legpuzzel die water- en luchtdicht aan elkaar kan worden gekoppeld. Onder de zonnepanelen zit een luchtkanaalsysteem. Door dit systeem wordt geforceerd lucht geblazen die de panelen koelt. Hierdoor gaat het rendement van de zonnepanelen omhoog. De warme lucht wordt (red. afhankelijk van het seizoen) opgeslagen, maar kan ook direct worden gebruikt om het gebouw te verwarmen.

Het gebouw wordt volledig bedekt met zonnepanelen. Hierdoor is geen dakbedekking meer nodig. Ook als het systeem stilstaat, hebben de zonnepanelen een functie. Ze zorgen namelijk voor een extra isolerende schil. Daarnaast gaan de zonnepanelen door koeling volgens het bedrijf langer mee. Het pand is volledig CO2-neutraal en er is geen enkele gasaansluiting te vinden; alles wordt elektrisch opgewekt.

DK Prototyping for Automotive Glass start naar verwachting medio 2019 met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, is het gebouw medio 2020 klaar. Bekijk in onderstaande video het concept van het bedrijf.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Adore Montage zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Adore Montage zoekt een Werkvoorbereider zonnepanelen
Fulltime • Den Haag
GoodWe zoekt:

Technical Support Manager

GoodWe is looking for Technical Support Manager for the Benelux
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!