Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lancering bestek regionaal zonnedak in België

Lancering bestek regionaal zonnedak in België

10 openbare besturen in Vlaanderen plaatsen vanaf 2019 zonnepanelen op hun patrimonium met burgerparticipatie. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Intercommunale Leiedal treedt op als aankoopcentrale.

Het initiatief ligt in de lijn van een beslissing die eerder genomen werd door de intercommunale, om bij toekomstige projecten rond hernieuwbare energie te streven naar minstens 50 procent burgerparticipatie. Hiermee wil de regio niet alleen haar ambities rond groene stroom waarmaken, maar ook burgers de kans geven om mee te investeren en samen de vruchten te plukken.

Geïnteresseerde kandidaten voor de levering van de zonnepanelen kunnen zich tot 1 oktober 2018 aanmelden, in het najaar zal de opdracht gegund worden. Op basis van deze gunning kunnen de deelnemende openbare besturen vanaf komend kalenderjaar 6 jaar lang zonnepanelen laten plaatsen op het eigen patrimonium (red. het gemeentelijke vastgoed) dat hiervoor geschikt is.

De keuze voor zogenaamde derdepartijfinanciering is gebaseerd op de opdracht die Kuurne op de markt zette in 2017. Dit moet het de andere lokale besturen eenvoudiger maken om op dezelfde manier te werk te gaan.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Lightsource zoekt:

Connection Manager

Lightsource zoekt een Connection Manager.
Fulltime • Amsterdam
LightsourceBP zoekt:

Project Developer

LightsourceBP is looking for a Project Developer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!