Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lancering bestek regionaal zonnedak in België

Lancering bestek regionaal zonnedak in België

10 openbare besturen in Vlaanderen plaatsen vanaf 2019 zonnepanelen op hun patrimonium met burgerparticipatie. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Intercommunale Leiedal treedt op als aankoopcentrale.

Het initiatief ligt in de lijn van een beslissing die eerder genomen werd door de intercommunale, om bij toekomstige projecten rond hernieuwbare energie te streven naar minstens 50 procent burgerparticipatie. Hiermee wil de regio niet alleen haar ambities rond groene stroom waarmaken, maar ook burgers de kans geven om mee te investeren en samen de vruchten te plukken.

Geïnteresseerde kandidaten voor de levering van de zonnepanelen kunnen zich tot 1 oktober 2018 aanmelden, in het najaar zal de opdracht gegund worden. Op basis van deze gunning kunnen de deelnemende openbare besturen vanaf komend kalenderjaar 6 jaar lang zonnepanelen laten plaatsen op het eigen patrimonium (red. het gemeentelijke vastgoed) dat hiervoor geschikt is.

De keuze voor zogenaamde derdepartijfinanciering is gebaseerd op de opdracht die Kuurne op de markt zette in 2017. Dit moet het de andere lokale besturen eenvoudiger maken om op dezelfde manier te werk te gaan.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Solarcentury zoekt:

Projectontwikkelaar zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectontwikkelaar zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Rooftop Energy zoekt:

Accountmanager

Rooftop Energy zoekt een accountmanager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!