Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
2 miljoen inschrijvingen voor MOOC's TU Delft: zonne-energie populairst

2 miljoen inschrijvingen voor MOOC's TU Delft: zonne-energie populairst

De TU Delft heeft de 2 miljoenste inschrijving voor de gratis onlinecursussen MOOC’s geregistreerd. Solar Energy was de eerste en trok tot nu toe 216.000 aanmeldingen, goed voor bijna 11 procent van het totaal.

Het aanbod van de TU Delft bestaat nu uit 88 Massive OOCs. Naast solar energy, de populairste, trekken ook Data Analysis (162.000) en Solving Complex Problems (152.000) veel geïnteresseerden. De aanmeldingen komen van 1,27 miljoen mensen uit de hele wereld; sommige hebben meer dan 1 MOOC gevolgd.

2 jaar geleden, in juli 2016, passeerde de TU Delft de kaap van 1 miljoen inschrijvingen. Elk jaar ontwikkelt de TU een aantal nieuwe onlinecursussen. De oudere worden 1 of 2 keer per jaar herhaald en tussendoor kunnen geïnteresseerden ze ook in eigen tempo volgen.

Ook de reguliere studenten van de TU Delft hebben voordeel van de MOOCs, want ze worden gebruikt om het onderwijs interactiever te maken. De studenten bereiden zich thuis voor aan de hand van de MOOC, zodat er in het college meer tijd is om moeilijke delen van de leerstof uit te leggen en er mee te oefenen (red. ‘blended learning’).

De ervaring die de TU Delft opdoet met de MOOCs is ook het vertrekpunt voor meer vormen van innovatief onderwijs, voor diverse doelgroepen. Sinds een halfjaar biedt de TU Delft bijvoorbeeld Professional Certificate Programmes aan, die vaak samen met bedrijven ontwikkeld worden met als doel hun medewerkers en andere werkende professionals bij te scholen. De programma’s bestaan uit enkele beknopte onlinecursussen (red. circa 4 uur per week, gedurende 4 weken). Waar MOOCs qua inhoud en vorm zijn gebaseerd op een regulier vak dat aan de TU wordt gedoceerd, zijn deze cursussen toegesneden op de behoefte van de werkende professional, zowel qua inhoud als in de duur.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Sales Manager E-mobility

Libra Energy zoekt een Sales Manager E-mobility!
Fulltime • Uitgeest
Libra Energy zoekt:

Sr. Content Marketeer

Libra Energy zoekt een Sr. Content Marketeer
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!