Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PostNL opent pakkettensorteercentrum met zonnepanelen in Apeldoorn
(foto: PostNL)

PostNL opent pakkettensorteercentrum met zonnepanelen in Apeldoorn

PostNL heeft zijn 20e pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Op het dak van dit pand van 7.700 vierkante meter in Apeldoorn zijn meer dan 1.000 zonnepanelen geplaatst.

In Amersfoort worden dagelijks worden elke dag tussen de 50.000 en 100.000 pakketten verwerkt. Het pand heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding. Er wordt dan ook geen gebruik meer gemaakt van gas en er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties waar warmteterugwininstallaties en led-verlichting. Bovendien zijn er dus zonnepanelen geplaatst wat PostNL eerder al met subsidie deed op 19 andere sorteercentra.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar dagelijks 675.000 pakketten. Dat waren er 207 miljoen in totaal: 17,2 procent meer dan in 2016. Het pakkettensorteer- en distributiecentrum in Apeldoorn draagt bij aan de landelijke dekking om 7 dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen. De pakketten die op de locatie in de avond en nacht worden gesorteerd, komen voornamelijk van klanten uit de regio Apeldoorn. Deze gaan naar huishoudens in heel Nederland en België. In de ochtend worden de pakketten van klanten in de hele Benelux verwerkt. Zij zijn op andere PostNL-locaties gesorteerd en worden vanuit dit pakkettensorteercentrum bezorgd aan huishoudens in de omgeving van Apeldoorn.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
4BLUE zoekt:

Supply Chain Medewerker

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 3005 a, 6604 LP Wijchen
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!