Solar Magazine - Holland Solar: 2018 wordt recordjaar voor verkoop van zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar: 2018 wordt recordjaar voor verkoop van zonnepanelen
(foto: KiesZon)

Holland Solar: 2018 wordt recordjaar voor verkoop van zonnepanelen

Branchevereniging Holland Solar stelt dat 2018 een recordjaar wordt voor de verkoop van zonnepanelen. Er zal voor het eerst meer dan 1 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd worden in 1 kalenderjaar.

Holland Solar-voorzitter Jaap Baarsma stelde dit deze week op radiozender BNR. Holland Solar baseert de recordgroei op informatie van haar leden en van de netbeheerders.

Zo heeft netbeheerder Enexis bij de presentatie van de halfjaarcijfers gemeld dat 2018 naar het zich laat aanzien een recordjaar wordt voor de groei van het aantal kleinverbruikers met een zonnepanelensysteem. Tot op heden zijn in 2018 bij Enexis al 32.569 nieuwe zonnepanelensystemen aangemeld - met een vermogen van circa 135 megawtattpiek - en werd zodoende het 250.000e zonnepanelensysteem in het Enexis-werkgebied verwelkomd (red. daarmee is ook de mijlpaal van 1 gigawattpiek zonnepanelen in het Enexis-werkgebied bereikt). Ook netbeheerder Alliander bereikte in het eerste halfjaar de mijlpaal van 1 gigawattpiek zonnepanelen.

Enexis en Alliander verwelkomden samen in de eerste helft van het jaar ruim 460 megawattpiek aan zonnepanelen. Daar moet de groei van netbeheerder Stedin (red. voornamelijk actief in de Randstad), Enduris (red. actief in de provincie Zeeland en sinds 2017 onderdeel van Stedin) en ook van de kleinere netbeheerders Rendo, Westland Infra en Coteq Netbeheer nog bijgeteld worden. Dat de groei daarmee ver boven de 1 gigawattpiek uit gaat komen in 2018 lijkt wel haast zeker te zijn.

Beluister het radio-item met Holland Solar-voorzitter Jaap Baarsma hier: 'Het dringt in alle poriën van de samenleving door dat zonne-energie een goede vorm van energie is'

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!