Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Elon Musk wil Tesla van de beurs halen en privatiseren

Elon Musk wil Tesla van de beurs halen en privatiseren

Tesla-topman en -oprichter Elon Musk heeft bekendgemaakt Tesla van de beurs te willen halen en te privatiseren. Zo wil hij het bedrijf ongevoelig maken voor invloeden van aandeelhouders met een kortetermijnvisie.

Musk meldde het nieuws eerst per Twitter – met als direct gevolg dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of Musk zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan beursfraude – en informeerde later het personeel per e-mail over zijn.

Aan het personeel schrijft hij het volgende: ‘Ik heb aangekondigd te overwegen om Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, maar ik denk dat Tesla in een private omgeving het beste kan functioneren. Als beursgenoteerd bedrijf zijn we onderhevig aan schommelingen in onze aandelenkoers die een grote afleiding kunnen zijn voor iedereen die bij Tesla werkt, want het zijn allemaal aandeelhouders zijn. Door publiek te zijn, worden we ook onderworpen aan de driemaandelijkse winstcyclus, die Tesla onder enorme druk zet om beslissingen te nemen die voor een bepaald kwartaal goed kunnen zijn, maar niet noodzakelijkerwijs goed voor de lange termijn.’

Musk wil alle aandeelhouders de mogelijkheid bieden om zijn aandeel voor 420 dollar per stuk te verkopen, wat 20 procent meer is dan het aandeel waard was na het bekendmaken van de tweede kwartaalcijfers. De topman benadrukt verder dat het niet de bedoeling is om Tesla en SpaceX samen te voegen. Bovendien wil Musk de aandeelhouders een stem geven bij het al dan niet privatiseren van Tesla.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Sungevity zoekt:

Senior Manager Installatiepartners

Sungevity zoekt een Senior Manager Installatiepartners
Fulltime • Amsterdam
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zelfstroom zoekt een accountmanager Binnendienst.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!