Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Start aanleg zonnepark Rogat
(foto: Provincie Drenthe)

Start aanleg zonnepark Rogat

Gedeputeerden Henk Brink (Wegen en Vaarwegen) en Tjisse Stelpstra (Energie) en bestuurder Hans Peereboom van waterschap Drents Overijsselse Delta hebben de eerste van 702 zonnepanelen van zonnepark Rogat geplaatst.

Met dit zonnepark kan de provincie de stroom opwekken die nodig is om het gemaal Rogat te laten werken. Het gemaal Rogat in de Hoogeveensche Vaart zorgt, vooral in tijden van droogte, voor het oppompen van water voor de watervoorziening in een groot deel van Zuidoost-Drenthe. Het is het eerste zonnepark in Drenthe dat speciaal voor de stroomvoorziening van een gemaal wordt aangelegd. Het opgepompte water wordt door de waterschappen verder verdeeld.

Het gemaal Rogat heeft 2 pompen van elk 180 kilowattuur, die elk 4.08 kuub water per seconde kunnen verplaatsen. In totaal dus 8.19 kuub per seconde (8.000 liter per seconde). Het aantal uren dat ze moeten draaien is sterk afhankelijk van de hoeveelheid neerslag en varieert russen de 700 en 1.400 uren per jaar. Het gemiddelde stroomverbruik per jaar voor beide pompen is ongeveer 180.000 kilowattuur per jaar.

De 702 zonnepanelen kunnen jaarlijks ongeveer 190.000 kilowattuur aan stroom opbrengen (ongeveer 850 draaiuren voor de pompen). De stroom gaat via een kabel onder het kanaal door over 250 meter naar het gemaal. Het zonnepark is klaar op 27 juli.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
NPG zoekt:

Projectontwikkelaar zon & wind

NPG zoekt een projectontwikkelaar duurzame energie
Fulltime • Riemst (B)
AliusEnergy zoekt:

Accountmanager

AliusEnergy zoekt een accountmanager
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!