Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Koning Willem-Alexander: ik wil zonnepanelen op Huis ten Bosch, maar mag ze niet vanwege monumentstatus
(foto: Gemeente Amsterdam)

Koning Willem-Alexander: ik wil zonnepanelen op Huis ten Bosch, maar mag ze niet vanwege monumentstatus

Koning Willem-Alexander heeft tijdens een bezoek aan een Amsterdamse woonwijk met met zonnepanelen aangegeven zelf ook zonnepanelen te willen, maar deze niet te mogen vanwege de monumentale status van zijn paleis.

Tijdens zijn bezoek liet Willem-Alexander zich informeren over het Amsterdamse beleid ten aanzien van zonnepanelen. In 2014 werd namelijk al het eerste monument in de hoofdstad van zonnepanelen voorzien.

De koning sprak woensdag met een aantal Amsterdamse buurtinitiatieven die zijn opgezet voor en door bewoners en helpen de (leef)omgeving te verbeteren.

Vervolgens bezocht de koning een initiatief van Amsterdam Energie, een coöperatieve aanpak van zonne-energie. Op initiatief van een aantal bewoners aan de Marcantilaan worden binnenkort zonnepanelen geplaatst op de daken van hun woonblokken. De bewoners zijn niet alleen huurders, maar ook eigenaren (red. verenigd in Verenigingen van Eigenaren, VvE’s) en woongroepen. De initiatiefnemers gaven de koning een toelichting op hun gezamenlijke aanpak.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
BayWa zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (België)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • België
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!