Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
48 nul-op-de-meter-appartementen ‘De Willem’ en ‘de Zwijger’ in Best opgeleverd
(foto: BAM Wonen)

48 nul-op-de-meter-appartementen ‘De Willem’ en ‘de Zwijger’ in Best opgeleverd

Woonstichting ’thuis en BAM Wonen hebben 48 nul-op-de-meter-appartementen ‘De Willem’ en ‘de Zwijger’ opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Ze zijn voorzien van de Energywall, een pv-gevel van EigenEnergie.net.

EigenEnergie.net heeft als onderdeel van het Europese innovatieproject PV OpMaat in een gezamenlijke inspanning met NBArchitecten en Technisch Gevelbouw Management (TGM) de pv-gevel van deze flats ontwikkeld.

De appartementen zijn de eerste nul-op-de-meter-appartementencomplexen met 5 woonlagen in Nederland. Ketenpartners Woonstichting ’thuis, NBArchitecten en BAM Wonen ontwikkelden samen deze sociale NOM-huurwoningen. De gebouwen voorzien zichzelf in alle energie die nodig is.

Om voldoende energie op te wekken voor alle bewoners zijn dus niet alleen zonnepanelen op het dak geplaatst, maar ook tegen de, speciaal hiervoor ontworpen, gevels. De combinatie met de warmtekoude-installatie maakt gasloos bouwen mogelijk en draagt bij aan de CO2-doelstellingen voor 2050.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Commerciële planontwikkelaar

E2-Energie zoekt een commerciële planontwikkelaar.
Fulltime • Duiven
Lightsource zoekt:

Planoloog/planner

Lightsource zoekt een planoloog/planner.
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!