Solar Magazine - Brede steun voor meer sturing op Drentse zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brede steun voor meer sturing op Drentse zonneparken

Brede steun voor meer sturing op Drentse zonneparken

Er is brede maatschappelijke steun voor meer zonne-energie in Drenthe maar de wijze waarop dit nu gebeurt, leidt tot verdeeldheid, weerstand en zorgen. Dat is de conclusie van de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

De organisatie organiseerde het publiek debat ‘Zonneparken passend bij Drenthe’. De huidige kaders en financiële regelingen leiden tot een snelle opmars van zonneparken in het buitengebied.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra wil aan de slag met een regionale energiestrategie en daarin moet iedereen meedoen. Van inwoners tot milieuorganisaties, gemeenten en projectontwikkelaars.

‘Eerst daken en later pas op de grond. Maar, met daken alleen gaan we het niet redden’, aldus Auke Jan Veenstra van LTO Nederland. Michel Arninkhof, bestuurslid bij Holland Solar stelde tijdens het overleg dat ‘zonneparken in overleg met de omgeving ontwikkeld moeten worden.’

Volgens organisator van het debat, Natuur en Milieufederatie Drenthe, is de missie duidelijk: er is een brede steun voor meer sturing en gemeenschappelijke regie en de positie van bewoners moet beter worden geborgd. Belangrijk is om samen de handschoen op te pakken en in samenwerking met alle betrokken partijen te komen tot goede randvoorwaarden. De resultaten uit het debat worden door de Natuur en Milieufederatie Drenthe meegenomen in vervolg-initiatieven.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!