Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groningen Seaports ontwikkelt 30 hectare zonneparken
(foto: Groningen Seaports)

Groningen Seaports ontwikkelt 30 hectare zonneparken

Groningen Seaports wii op haar industrieterrein Oosterhorn 2 zonneparken ontwikkelen met een totaal oppervlak van 30 hectare. Half juli worden de plannen gepresenteerd aan de omwonenden.

Groningen Seaports zal de zonneparken samen met Eneco, Wircon en een samenwerkingsverband van Natuur en Milieufederatie Groningen, de Groninger Energiekoepel en Grunneger Power ontwikkelen. De zonneparken zijn gelegen op het industrieterrein Oosterhorn van Groningen Seaports in Delfzijl. Daarom vallen de zonneparken niet onder de stop (moratorium) van nieuwe aanvragen van zonneparken op agrarische gronden die de gemeente Delfzijl onlangs heeft uitgesproken.

Een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling is dat  bewoners van Delfzijl, Appingedam, Loppersum (red. de toekomstige DAL-gemeente) zelf mee kunnen denken over de plannen en mee kunnen delen in de opbrengsten.  Op donderdagavond 12 juli is er van 19.30 tot 22.00 uur een informatieavond in de Molenberg in Delfzijl.    

Het samenwerkingsverband van Natuur en Milieufederatie Groningen, Groninger Energiekoepel en Grunneger Power heeft ervaring met het coöperatief ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Zij is er ter ondersteuning van de lokale initiatieven in het gebied, zodat bewoners en lokale bedrijven kunnen meedenken en meeprofiteren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!