Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tele2: telefoonrekening van 7.000 euro mogelijk veroorzaakt door gehackte omvormer

Tele2: telefoonrekening van 7.000 euro mogelijk veroorzaakt door gehackte omvormer

Het Algemeen Dagblad (AD) maakt dinsdag 26 juni melding van een opmerkelijke zaak. Een klant van Tele2 zou door het hacken van de omvormer van zijn zonnepanelen een torenhoge telefoonrekening hebben.

De redactie van het AD spreekt met Wout Beute. De Gouwenaar kreeg van Tele2 een telefoonrekening van 7.000 euro. De telefoonkosten zouden zijn gemaakt door vanuit Nederland te bellen naar onder meer de eilandstaat Nauru. En dat is vrijwel onmogelijk omdat Beute tijdens de betreffende periode op vakantie was.

Tele2-woordvoerder Robin Janszen meldt tegenover het AD dat Beute vermoedelijk gehackt is en een van de mogelijkheden volgens hem is dat criminelen via een onvoldoende beveiligde omvormer van zonnepanelen toegang hebben gekregen tot de vaste telefoonlijn van Beute. Tele2 heeft uit coulance de rekening kwijtgescholden en is de zaak aan het onderzoeken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Sungevity zoekt:

Senior Manager Installatiepartners

Sungevity zoekt een Senior Manager Installatiepartners
Fulltime • Amsterdam
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt naar meerdere Dakmonteurs zonnepanelen.
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!