Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tele2: telefoonrekening van 7.000 euro mogelijk veroorzaakt door gehackte omvormer

Tele2: telefoonrekening van 7.000 euro mogelijk veroorzaakt door gehackte omvormer

Het Algemeen Dagblad (AD) maakt dinsdag 26 juni melding van een opmerkelijke zaak. Een klant van Tele2 zou door het hacken van de omvormer van zijn zonnepanelen een torenhoge telefoonrekening hebben.

De redactie van het AD spreekt met Wout Beute. De Gouwenaar kreeg van Tele2 een telefoonrekening van 7.000 euro. De telefoonkosten zouden zijn gemaakt door vanuit Nederland te bellen naar onder meer de eilandstaat Nauru. En dat is vrijwel onmogelijk omdat Beute tijdens de betreffende periode op vakantie was.

Tele2-woordvoerder Robin Janszen meldt tegenover het AD dat Beute vermoedelijk gehackt is en een van de mogelijkheden volgens hem is dat criminelen via een onvoldoende beveiligde omvormer van zonnepanelen toegang hebben gekregen tot de vaste telefoonlijn van Beute. Tele2 heeft uit coulance de rekening kwijtgescholden en is de zaak aan het onderzoeken.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Vattenfall zoekt:

Development Manager Rooftop Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Rooftop Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!