Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Klimaatakkoord: 'Belasting op elektriciteit 50 procent omlaag en op aardgas 75 procent omhoog'

Klimaatakkoord: 'Belasting op elektriciteit 50 procent omlaag en op aardgas 75 procent omhoog'

In het Klimaatakkoord wordt naar alle waarschijnlijkheid vastgelegd dat de belasting op elektriciteit in de komende 12 jaar met 50 procent wordt verlaagd en op aardgas 75 procent wordt verhoogd.

De Volkskrant meldt dat deelnemers aan de klimaattafel ‘Gebouwde Omgeving’ van oud-PvdA-leider Diederik Samsom het nieuws over de energiebelasting tegenover de krant hebben bevestigd.

De verlaging van de belasting op stroom zou het gebruik van warmtepompen moeten aanjagen ten faveure van gasgestookte cv-ketels.

Volgens de Volkskrant wordt de stapsgewijze ‘verschuiving’ van de energiebelasting vrijwel zeker opgenomen in het Klimaatakkoord, het pakket maatregelen dat moet bewerkstelligen dat de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen voor 2030 met 49 procent daalt. Wie aardgas blijft stoken zou in 2030 hierdoor zo’n 380 euro per jaar meer kwijt zijn aan energiebelasting dan nu.

De bewering dat de energierekening omhoog zou gaan, zijn inmiddels tegengesproken door Samsom. Volgens hem zou de hogere belasting op gas gecompenseerd worden door de lagere belasting op elektriciteit. 'Als je de belasting op gas omhoog doet, dan moet je de belasting op elektriciteit natuurlijk omlaag doen en wel zo veel dat mensen dezelfde energierekening houden en gaan profiteren als ze gaan isoleren. Voor mensen die zich dat nu niet kunnen veroorloven of die in een huurhuis wonen, moet de rekening natuurlijk niet omhoog. Er zijn verschillende maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat dat niet gebeurt.'

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Nuvoton Development (Slim Opgewekt) zoekt:

Productmanager/ Business Developer

Slim opgewekt is op zoek naar een Productmanager/ Business Developer bij Nuvoton Development
Fulltime • Arnhem
ProfiNRG zoekt:

Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)

ProfiNRG zoekt een Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!