Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Motie aangenomen: GroenLinks en ChristenUnie willen zonnepanelen voor 6.000 scholen
(foto: Schooldakrevolutie)

Motie aangenomen: GroenLinks en ChristenUnie willen zonnepanelen voor 6.000 scholen

Een motie in de Tweede Kamer van GroenLinks en Christenunie om op 6.000 scholen in Nederland zonnepanelen te leggen heeft een meerderheid behaald in de Tweede Kamer.

Het voorstel roept de regering op om Stichting Schooldakrevolutie actief te ondersteunen. Via de motie verzoeken de 2 partijen ‘de Schooldakrevolutie onder de aandacht te brengen bij scholen en gemeentes en te betrekken bij de programma’s voor aardgasloze wijken en voor schaalvergroting in de verduurzaming van basisscholen’.

De Stichting Schooldakrevolutie vroeg de overheid vorig jaar al om 50 miljoen euro financiering om 6.000 scholen van zonnepanelen te voorzien. Deze stichting wil het mogelijk maken dat scholen zonder eigen investering hun dak volleggen met zonnepanelen, zodat alle kinderen in Nederland kunnen leren op zonnestroom.

Oppositiepartij GroenLinks en coalitiepartij ChristenUnie slaan voor het initiatief graag de handen ineen.  GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee: ‘De energietransitie is een grote opgave die vereist dat we over de grenzen van oppositie en coalitie heen kijken. Met dit plan dragen wij eraan bij dat 6.000 scholen straks hun eigen energie opwekken én hun steentje bijdragen aan een duurzame toekomst’.

Dik-Faber, Tweede Kamerlid ChristenUniem vult aan: ‘Er is nog enorm veel ruimte op onze daken voor zonnepanelen, die nu nog niet benut wordt. Ik ben daarom erg enthousiast over dit initiatief dat ervoor zorgt dat er op 6.000 scholen zonnepanelen komen. We zullen met elkaar onze energievoorziening moeten verduurzamen. En wat is er dan mooier dan dat de kinderen op onze scholen, de volgende generatie, hierin vooropgaan.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Solar Tester zoekt:

Technisch commercieel medewerker

Solar Tester zoekt een technisch commercieel medewerker
Solar Tester • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!