Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse Douane blikt terug op 4,5 jaar importheffingen: ‘Ons optreden heeft een afschrikwekkende werking gehad’

Nederlandse Douane blikt terug op 4,5 jaar importheffingen: ‘Ons optreden heeft een afschrikwekkende werking gehad’

200 miljoen euro aan naheffingen waarvan tot op heden 30 miljoen euro daadwerkelijk geïncasseerd is. Het is de balans van ruim 4,5 jaar importheffingen op Chinese zonnecellen en zonnepanelen.

De redactie van Solar Magazine maakt samen met de Nederlandse Douane de balans op van een dossier dat de zonne-energiesector op zijn kop zette en waarschijnlijk op 3 september 2018 zal eindigen met het definitief stopzetten van de importheffingen… of toch niet?

‘Als het definitief stopgezet wordt op 3 september, zullen we volledig stoppen met handhaven’, opent Tim het gesprek. Tim is projectleider thematische handhaving invoer zonnepanelen bij de Nederlandse Douane en is samen met zijn collega Simon de kartrekker in dit voor de Douane omvangrijke dossier. ‘Als er vanaf 3 september geen antidumpingmaatregelen en compenserende rechten meer van kracht zijn, dan is daarmee het draagvlak voor handhaving weg. Wel zullen we de lopende zaken nog afhandelen en dat kan best een lange periode duren. Momenteel zijn er veel internationale zaken onderhanden en de afhandeling hiervan duurt langer dan bij nationale zaken.’

Lees het volledige artikel ‘Ons optreden heeft een afschrikwekkende werking gehad’ hier in de juni 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Financieel administratief medewerker

Zelfstroom zoekt een Financieel administratief medewerker
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Libra Energy zoekt:

Stagiair Office Management

Libra Energy zoekt een Stagiair Office Management
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!