Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Azteq bouwt eerste concentrated solar thermal-systemen van de Benelux
(foto: Azteq)

Azteq bouwt eerste concentrated solar thermal-systemen van de Benelux

Betonnen sokkels met daarop 2 rijen paraboolspiegels die de zon volgen en het opgevangen zonlicht concentreren op collectorbuizen. Het is het basisprincipe van concentrated solar thermal (cst).

Het Vlaamse bedrijf Azteq gaat nog dit jaar de eerste 3 concentrated solar thermal-systemen van de Benelux bouwen. ‘De potentie van deze technologie is net zo groot als die van zonnestroom’, aldus Koen Vermout, directeur bij Azteq.

‘Wij willen met deze zonne-energiesystemen warmte met een temperatuur van 120 tot 400 graden Celsius produceren.’ Bij cst wordt zonlicht via spiegels of lenzen geconcentreerd op een warmtetransporterende vloeistof waarmee zonne-energie geproduceerd wordt. Vermout: ‘Waar de grootschalige cstsystemen in Spanje, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten door het gebruik van stoom of gesmolten zouten een temperatuur van 600 graden Celsius kunnen bereiken, kiezen wij voor het gebruik van een thermische olie in onze vacuümbuizen.’

Lees het volledige artikel 'Azteq bouwt eerste concentrated solar thermal-systemen van de Benelux' hier in de juni 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
AliusEnergy zoekt:

Service coördinator

AliusEnergy zoekt een service coördinator.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!