Solar Magazine - Nationaal consortium Zon in landschap & landbouw van start: ‘Internationale voorbeeldrol voor landschapsintegratie’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationaal consortium Zon in landschap & landbouw van start: ‘Internationale voorbeeldrol voor landschapsintegratie’
(foto: Next2Sun)

Nationaal consortium Zon in landschap & landbouw van start: ‘Internationale voorbeeldrol voor landschapsintegratie’

Zonneparken een positieve impact laten hebben op het landschap en in de landbouw. Het is de belangrijkste doelstelling van het nieuwe nationale consortium Zon in landschap & landbouw.

De redactie van Solar Magazine spreekt met consortiumleider Martine Uyterlinde van ECN part of TNO over aspecten als beleving, natuurwaarde en biodiversiteit.

'Het zou mooi zijn als er bijvoorbeeld binnen tenders vanuit provincies en gemeenten of binnen de SDE+-regeling een prikkel komt voor het verhogen van de visuele kwaliteit van zonneparken. Tegelijkertijd zullen wij vanuit het consortium er alles aan doen om vergunningsverleners te laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is en door mooie voorbeelden te laten zien. Dat betekent dat we demonstratieprojecten gaan realiseren en Nederland hiermee ook internationaal een voorbeeldrol voor landschapsintegratie van zonneparken willen bezorgen’, aldus Uyterlinde.

Lees het volledige artikel ‘Nederland een internationale voorbeeldrol voor landschapsintegratie bezorgen’ hier in de juni 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
kWh People zoekt:

Business Developer Storage

Fulltime (40 uur) - Noord-Holland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!