Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
16 Groninger overheden kopen samen zonne-energie

16 Groninger overheden kopen samen zonne-energie

13 Groninger gemeenten, de provincie, de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst gaan lokale groene energie gaan inkopen bij Eneco en Energie VanOns, de lokale organisatie die energie verkoopt van energiecorporaties.

Het gaat om wind- en zonne-energie. Alle energie voor de honderden publieke gebouwen, bruggen, sluizen en straatverlichting in de provincie wordt dan lokaal opgewekt. Samen is dit een stroomverbruik van circa 60 miljoen kilowattuur per jaar, wat te vergelijken is met 17.000 huishoudens.

Groningen is met de afsluiting van dit langdurige energiecontract een van de eersten in Nederland. Onder meer Nijmegen en Den Haag gingen voor. De Groninger partijen stimuleren de energieleveranciers bovendien bij de bouw van nieuwe zonne- en windenergieparken werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Project Engineer PV-installaties
Fulltime • Kampen
SegenSolar zoekt:

Technical Support (m/v) met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Technical Support (m/v) met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!