Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onderzoek Kantar TNS: helft mkb’ers ziet zonne-energie als oplossing voor verduurzaming
(foto: Beter Duurzaam)

Onderzoek Kantar TNS: helft mkb’ers ziet zonne-energie als oplossing voor verduurzaming

Zonne-energie wordt door ruim de helft van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf gezien als oplossing voor verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS (red. TNS NIPO).

Gebrek aan kennis en financiële middelen zijn de hoofdredenen waarom het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland nog niet verder verduurzaamt. Onder mkb’ers bestaat bovendien onwetendheid over mogelijke subsidieregelingen en onzekerheid over de continuïteit van fiscale voordelen. Dat is de hoofdconclusie van het onderzoek van Kantar TNS dat uitgevoerd is in opdracht van Essent.

Kantar TNS heeft in opdracht van het energiebedrijf een online-onderzoek uitgevoerd onder 869 mkb-bedrijven in Nederland om meer te weten te komen over hoe zij aankijken tegen duurzaamheid en oplossingen om te verduurzamen.  Zonne-energie is dus door ruim de helft van het mkb genoemd als oplossing, maar de kennis over de toepassing hiervan is laag ten opzichte van de spontane bekendheid van zonne-energie.

Gevraagd naar de 5 bekendste oplossingen leidt (led-)verlichting (82 procent) de dans en staat zonne-energie op de tweede plaats. 52 procent van het mkb noemt zonne-energie als bekendste oplossing. Bij de industrie en de landbouw is dit fors hoger met respectievelijk 67 en 64 procent.

9 van de 10 sectoren noemen verlichting als meest relevante oplossing. Enkel de landbouw noemt zonne-energie als relevantste oplossing (red. 70 procent van de landbouwers vindt zonne-energie het relevantst). Wel noemen mkb’ers uit de industrie, de bouw en de auto en het transport zonne-energie als de op één na relevantste oplossing.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!