Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dorpsplatforms en LLTB ageren tegen zonnepark DSM van 100 hectare

Dorpsplatforms en LLTB ageren tegen zonnepark DSM van 100 hectare

6 dorpsplatforms uit de gemeente Sittard-Geleen hebben een brief geschreven aan de gemeenteraad, waarin zij aangeven tegen het plan van DSM te zijn om een zonnepark van 100 hectare aan te leggen in Graetheide.

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft laat weten begrip te hebben voor het standpunt van de dorpsplatforms. Het gebied wordt op dit moment grotendeels gebruikt voor agrarische doeleinden. De LLTB benadrukt dat het eerst wil dat alle daken worden gebruikt voor zonnepanelen.

‘Als de agrarische bestemming in dat gebied vervalt, legt dit bovendien naast bestaande grondclaims – voor onder andere de A2-verbreding en uitbreiding van Brightlands Campus Chemelot – een nog grotere druk op het gebied’, aldus George Salden, bestuurslid van de LLTB-regio Zuid-Limburg. ‘De afgelopen jaren is al veel te veel agrarische grond noodgedwongen verdwenen.’

Afgelopen najaar schreef de LLTB al een brief aan alle Limburgse gemeenten en de provincie Limburg waarin de organisatie pleitte eerst daken vol te leggen met zonnepanelen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen stuurde volgens de LLTB op 8 maart 2018 een reactie naar de organisatie. Hierin gaf het college aan dat zij zonnepanelen bij voorkeur wil combineren met bestaande bebouwing. Volgens het college van Sittard-Geleen zijn bebouwde gebieden en de bedrijventerreinen geschikt voor de aanleg van zonnepanelen. ‘Des te vreemder vinden we het dat er nu blijkbaar in het geniep vergevorderde plannen zijn gemaakt om de helft van Graetheide om te bouwen naar een zonnepark. Graag zouden we met de gemeente in overleg gaan’, aldus de LLTB.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Libra Energy zoekt:

Senior Technisch Inkoper

Libra Energy zoekt een Senior Technisch Inkoper
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!