Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: 95 miljoen euro energiefraude, zonnepanelen regelmatig niet aangemeld

Vlaanderen: 95 miljoen euro energiefraude, zonnepanelen regelmatig niet aangemeld

De Vlaamse energieminister Bart Tommelein heeft naar aanleiding van vragen van de Vlaamse volksvertegenwoordiger Johan Danen bekendgemaakt dat in 2017 de totale energiefraude ruim 95 miljoen euro bedroeg.

De fraude vond onder meer plaats door gesjoemel met de datum van de installatie om hogere bedragen op te strijken, fraude door eigenaren van zonnepanelen die hun installatie niet aanmelden bij de netbeheerder om het prosumententarief te ontwijken of fraude met groenestroomcertificaten. 

Sinds 1 april 2018 is er in Vlaanderen een nieuwe frauderegelgeving van kracht en voeren distributienetbeheerders de jacht op fraudeurs op. Ze kregen daarvoor ruimere bevoegdheden dankzij een decreetswijziging  en er zijn boetes van 150 tot 20.000 euro. Naar aanleiding van berichten in de Vlaamse media over fraude met subsidies voor zonnedaken en -parken, maakte Eandis in april al bekend 13 miljoen euro terug te vorderen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Technisch Marketing Engineer BeLux

SolarEdge zoekt in België een Technisch Marketing Engineer BeLux
Fulltime • België
ProfiNRG zoekt:

Projectleider zonnepanelen

ProfiNRG zoekt een projectleider zonnepanelen.
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!