Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar breekt wereldrecord voor p-type monokristallijne zonnecel
(foto: JinkoSolar)

JinkoSolar breekt wereldrecord voor p-type monokristallijne zonnecel

JinkoSolar Holding heeft aangekondigd dat zijn p-type monokristallijne zonnecel opnieuw het wereldrecord heeft verbroken. Ditmaal werd een efficiëntie van 23,95 procent bereikt.

De certificeringstests werden uitgevoerd door het Quality Test Center van Photovoltaic en Wind Power Systems aan de Chinese Academie van Wetenschappen (CAS). De aanhoudende winst in efficiëntie is volgens JinkoSolar het resultaat van de verdere optimalisatie van selectieve emitter (SE)-vorming, passivering van siliciumoxide en passivering van de achterzijde van de zonnecel. De lichtinvangtechnologie van JinkoSolar maakt gebruik van zwart silicium en de meerlaagse anti-reflectiecoatingtechnologie vermindert de reflectiviteit aan de voorzijde van cellen tot minder dan 0,5 procent, wat de groei van de stroomopbrengst garandeert.

‘Met name de introductie van nieuwe passiverings- en selectieve contacttechnologie heeft het technische probleem van traditionele PERC-technologie opgelost en betekent een belangrijke stap voorwaarts voor de p-type zonnecellen met hun vorige efficiëntie-record van 23,45 procent in 2017’, aldus JinkoSolar.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • België
Zonnefabriek zoekt:

Startend Inkoper

Zonnefabriek zoekt een Startend Inkoper
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!