Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LG lanceert 72-celsvariant van LG NeON2 BiFacial-zonnepaneel
(foto: LG)

LG lanceert 72-celsvariant van LG NeON2 BiFacial-zonnepaneel

Het zonnepaneel LG NeON2 BiFacial van LG Electronics is voortaan beschikbaar in een versie met 72 zonnecellen. Met deze uitbreiding verbetert LG het piekvermogen van zijn zonnepaneel tot 390 wattpiek.

De bifacial module van LG vangt het zonlicht zowel aan de voor- als achterzijde van het zonnepaneel op en zet dit om in elektrische stroom. De gebruikte CELLO-technologie, die gebaseerd is op celconnectoren met 12 smalle ronde draden, vermindert verlies en stelt de module in staat om tot 30 procent meer energie te produceren dan modules die niet bifacial zijn.

Als het ’s winters hevig sneeuwt, is het voordeel van de bifacial module volgens LG dat de achterzijde ook elektriciteit opwekt, zelfs als de voorkant bedekt is met sneeuw. Een neveneffect: als de module elektriciteit produceert en op de achterzijde opwarmt, ontdooit de sneeuw aan de voorkant. Uit studies is volgens het bedrijf gebleken dat bifacialzonnepanelen, vooral in regio’s met veel sneeuw, aanzienlijke extra opbrengsten laten zien in vergelijking met normale modules.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!