Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven ‘adopteert’ Akkrum en faciliteert elektrisch rijden
(foto: GroenLeven)

GroenLeven ‘adopteert’ Akkrum en faciliteert elektrisch rijden

Zonne-energiebedrijf GroenLeven laat inwoners van Akkrum fossielvrij reizen tijdens de Elfwegentocht middels een elektrische trein.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn 2 van de bekende namen die de Elfwegentocht ondersteunt. Binnen het project reist de gehele provincie Friesland van 1 tot 14 juli fossielvrij om klimaatverandering tegen te gaan.

Van 2 tot 13 juli laat GroenLeven 3 keer per dag een elektrische trein rijden door Akkrum. Deze haalt ’s ochtends forenzen op en zet deze af op het station vanwaar de reis kan worden voortgezet met de trein naar Heerenveen of Leeuwarden. Ook worden kinderen opgehaald en op school afgezet. In het weekend zal de trein langs de sportvelden gaan.

Forenzen die in Sneek of Drachten werken kunnen zich bovendien inschrijven voor de gratis Tesla-taxi die GroenLeven inzet. Verder maakt Huisartsenpraktijk Akkrum tijdens de Elfwegentocht gebruik van een GroenLeven Volkswagen GTE. Zo kunnen zij hun huisbezoeken binnen Akkrum elektrisch en fossielvrij afleggen. Daarnaast stelt Friesland Lease in samenwerking met GroenLeven 3 elektrische fietsen beschikbaar voor de inwoners van Akkrum. Ook participeert GroenLeven in de Elfwegentocht Parade om een wereldrecord neer te zetten: de grootste parade van duurzame voertuigen ooit.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
BayWa zoekt:

Sales Representative (België)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • België
Schone Energie zoekt:

1e Projectengineer zonne-energie

Schone Energie zoekt een 1e Projectengineer zonne-energie
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!