Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
India schrapt importheffingen op zonnepanelen

India schrapt importheffingen op zonnepanelen

India heeft de importheffingen op zonnepanelen geschrapt. Daarmee wordt een plotselinge verandering die vorig jaar in het douanebeleid doorgevoerd werd ongedaan gemaakt.

Verschillende zendingen zonnepanelen, die in totaal meer dan 150 miljoen dollar waard waren, werden vorig jaar meer dan 3 maanden vastgehouden in de havens nadat de Indiase douaneambtenaren in augustus 2017 eisten dat zonnepanelen als ‘elektrische motoren en generatoren’ werden geclassificeerd, met 7,5 procent invoerrechten als gevolgd. Eerder gold er echter geen importheffing.

Het ministerie van Financiën heeft vorige maand het besluit teruggedraaid en gezegd dat voor de meeste zonnepanelen de oorspronkelijke classificatie geldt dus dat er geen belasting op mag worden geheven. Indiase fabrikanten van componenten hebben naar eigen zeggen echter moeite om te concurreren met Chinese bedrijven en hebben om de invoering van anti-dumpingrechten en langetermijngaranties gevraagd.

Maar de stortvloed van ladingen met zonnepanelen die vast werden gezet in de havens vormde een probleem voor producenten van zonne-energie en dreigde het plan van premier Narendra Modi om de totale capaciteit van hernieuwbare energie tegen 2022 bijna te verdrievoudigen tot 175 gigawatt te vertragen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Werkvoorbereider elektro

AliusEnergy zoekt een werkvoorbereider elektro
Fulltime • Eersel
SolSolutions zoekt:

Administratieve duizendpoot

SolSolutions zoekt een administratieve duizendpoot
Fulltime • Pijnacker
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!