Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
345 zelfpersende afvalbakken op zonne-energie voor centrum Amsterdam

345 zelfpersende afvalbakken op zonne-energie voor centrum Amsterdam

Stadsdeelvoorzitter Boudewijn Oranje heeft het startschot gegeven voor de plaatsing van 345 zelfpersende afvalbakken in het Amsterdamse stadsdeel Centrum. De afvalbakken werken op zonne-energie.

De nieuwe zelfpersende afvalbakken gaan een deel van de huidige traditionele vuilnisbakken vervangen. Doordat de nieuwe bakken het afval samenpersen, past er 5 keer zoveel in als in gewone afvalbakken. Daardoor hoeven ze minder vaak geleegd te worden.

Wanneer de afvalbak voor 80 procent vol zit, wordt er automatisch een melding verstuurd naar de afdeling Schoon van de gemeente. Zo kan de bak altijd op het juiste moment geleegd worden.

Als een afvalbak op een drukke locatie nu 5 maal per dag moet worden geleegd, kan dit met een zelfpersende afvalbak worden teruggebracht naar 1 maal per etmaal. Dit betekent minder inzamelkosten en minder overlast van inzamelvoertuigen tussen het voetgangersverkeer. Doordat de elektriciteit voor de pers wordt opgewekt door zonnecellen op het dak van de bak, zijn het ook nog eens duurzame afvalbakken.

De eerste zelfpersende afvalbak uit deze nieuwe serie is inmiddels in gebruik genomen, op het stationsplein voor het Centraal Station. De overige 344 afvalbakken worden de komende 5 maanden geleverd en zullen op andere drukke straten en pleinen in de binnenstad worden geplaatst.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Technicus beheer pv-installaties

Zonnegilde zoekt een technicus beheer pv-installaties
Fulltime • Kampen
Slimopgewekt! zoekt:

Servicemonteur Duurzame Installaties

Slimopgewekt! zoekt een servicemonteur Duurzame Installaties
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!