Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duizenden zonnepanelen voor Fetim in de Amsterdamse haven

Duizenden zonnepanelen voor Fetim in de Amsterdamse haven

De bouwvergunning voor het nieuwe pand van Fetim in het Atlaspark in de haven van Amsterdam is onherroepelijk. Het dak van de logistieke hal wordt voorzien van duizenden zonnepanelen.

Op het kavel van 87.000 vierkante meter wordt een nieuw logistiek warehouse gerealiseerd dat 600 meter lang is. Fetim - een Amsterdams handelsbedrijf gespecialiseerd in het leveren van woonaccessoires zoals raamdecoratie, kastsystemen, vloeren en sanitair - bestaat komend kalenderjaar 100 jaar.

Fetim verhuist binnen de Amsterdamse haven naar de Kaapstadweg in het Atlaspark. Fetim is nu gevestigd op 2 locaties in de haven, maar om de efficiency van de logistiek te verbeteren, concentreert het zich nu op 1 locatie. De bouw van het nieuwe pand aan de Kaapstadweg is begonnen, er komen 250 medewerkers te werken. Het logistiek distributiecentrum wordt begin 2019 in gebruik genomen.

Het dak van de logistieke hal wordt dus voorzien van zonnepanelen. Port of Amsterdam heeft de ambitie om in 2021 100.000 vierkante meter zonnepanelen op daken te faciliteren. Wat betreft duurzaamheid moet het pand straks gaan voldoen aan de BREEAM Very Good norm voor duurzame gebouwen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Voorman/vrouw

Triple Solar zoekt een voorman/vrouw.
Fulltime • Amsterdam
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

VDH Solar zoekt een accountmanager binnendienst.
Fulltime • Hazerswoude
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!