Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duurzaamheidsfonds Amstelveen ondersteunt eerste zonne-energiecoöperatie

Duurzaamheidsfonds Amstelveen ondersteunt eerste zonne-energiecoöperatie

Een aantal inwoners van Nes aan de Amstel heeft de eerste energiecoöperatie in gemeente Amstelveen gelanceerd. Het is tevens de eerste energiecoöperatie die steun krijgt van het Amstelveense Duurzaamheidsfonds.

Coöperatie Zon op Nes wekt energie op met zonnepanelen op het dak van dorpshuis De Nesse met 6.500 subsidie van het Amstelveense Duurzaamheidsfonds. Het zonnedak is het eerste project dat is gerealiseerd vanuit het fonds. De aanvragers kregen 6.500 euro subsidie voor het haalbaarheidsonderzoek en opstartkosten.

Het dak van het Dorpshuis was toe aan renovatie en het bestuur van Zon op Nes stelde het nieuwe dak ter beschikking. Eerst was een draagkrachtberekening nodig. Met hulp van Zon op Nederland en de gemeente is Zon op Nes een feit.

Gemeente Amstelveen wil in 2040 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Ze zet in op onder andere energiebesparing en alternatieven voor aardgas. De gemeente heeft zonnepanelen op het dak van het raadhuis en 2 werven en verduurzaamt haar eigen maatschappelijke vastgoed.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

1e elektromonteur/uitvoerder zonne-energie

Schone Energie zoekt een 1e Projectengineer zonne-energie
Fulltime • Den Haag
Huawei zoekt:

Technical Support Engineer

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!