Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duurzaamheidsfonds Amstelveen ondersteunt eerste zonne-energiecoöperatie

Duurzaamheidsfonds Amstelveen ondersteunt eerste zonne-energiecoöperatie

Een aantal inwoners van Nes aan de Amstel heeft de eerste energiecoöperatie in gemeente Amstelveen gelanceerd. Het is tevens de eerste energiecoöperatie die steun krijgt van het Amstelveense Duurzaamheidsfonds.

Coöperatie Zon op Nes wekt energie op met zonnepanelen op het dak van dorpshuis De Nesse met 6.500 subsidie van het Amstelveense Duurzaamheidsfonds. Het zonnedak is het eerste project dat is gerealiseerd vanuit het fonds. De aanvragers kregen 6.500 euro subsidie voor het haalbaarheidsonderzoek en opstartkosten.

Het dak van het Dorpshuis was toe aan renovatie en het bestuur van Zon op Nes stelde het nieuwe dak ter beschikking. Eerst was een draagkrachtberekening nodig. Met hulp van Zon op Nederland en de gemeente is Zon op Nes een feit.

Gemeente Amstelveen wil in 2040 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Ze zet in op onder andere energiebesparing en alternatieven voor aardgas. De gemeente heeft zonnepanelen op het dak van het raadhuis en 2 werven en verduurzaamt haar eigen maatschappelijke vastgoed.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
EigenEnergie.net zoekt:

Leidinggevend AC Monteur

EigenEnergie.net zoekt een Leidinggevend AC Monteur
Fulltime • Eindhoven
IZEN zoekt:

Financieel-administratief ondersteuner (m/v)

IZEN is op zoek naar een financieel-administratief ondersteuner (m/v).
Fulltime • Wijchen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!