Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ECONNETIC en 30 ondernemers Dordrecht krijgen subsidie voor 57.000 zonnepanelen
(foto: ECONNETIC)

ECONNETIC en 30 ondernemers Dordrecht krijgen subsidie voor 57.000 zonnepanelen

De gemeente Dordrecht en 30 lokale ondernemers hebben subsidie gekregen voor het plaatsen van 57.000 zonnepanelen. Samen zijn de zonnepanelen goed voor een vermogen van 17 megawattpiek.

De zonnepanelen worden naar verwachting eind dit jaar geplaatst. De helft van de zonnepanelen wordt op de bedrijfsdaken van bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever geplaatst. De andere zonnepanelen worden geplaatst op vestigingen van Dordtse bedrijven buiten de gemeentegrenzen. Ook het gemeentelijke pand van Stadsbeheer op de Kerkeplaat doet mee met 1.800 zonnepanelen.

Samen met energieadviesbureau ECONNETIC maakt de gemeente zonne-energie aantrekkelijk voor dakeigenaren door verschillende daken te bundelen tot 1 grootschalig project. Het enige wat bedrijven hoeven te doen is hun dak voor 15 jaar beschikbaar te stellen voor zonnepanelen, waarbij zij zelf profiteren van de financiële voordelen. Daarna zijn de zonnepanelen hun eigendom en profiteren zij feitelijk van gratis stroom. De gemeente meldt dat na het succes van de eerste subsidieronde binnenkort de tweede subsidieronde start.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
LightsourceBP zoekt:

Project Developer

LightsourceBP is looking for a Project Developer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!