Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1 op 3 Vlaamse huishoudens heeft in 2022 slimme meter

1 op 3 Vlaamse huishoudens heeft in 2022 slimme meter

In Vlaanderen begint in 2019 de uitrol van digitale elektriciteits- en gasmeters. Tegen eind 2022 moet 1 op de 3 huishoudens zijn uitgerust met de nieuwe energiemeters. De totale uitrol zal circa 15 jaar duren.

De Vlaamse regering keurde het plan voor de omschakeling naar digitale meters van minister van Energie Bart Tommelein al in februari 2017 goed. Digitale meters zijn volgens hem noodzakelijk voor het energiesysteem van morgen. Wie zonnepanelen heeft of plaatst voor eind 2020, behoudt minstens 15 jaar het voordeel van de terugdraaiende teller. Tot 31 december 2020 blijft dit een recht voor iedereen, voor sommigen kan het dus zelfs iets meer zijn dan 15 jaar.

De uitrol is de verantwoordelijkheid van netbeheerders Eandis en Infrax. Dat proces start op 1 januari 2019. Dan zullen geen oude meters meer worden geïnstalleerd, enkel nog nieuwe. Eerst aan de beurt komen nieuwbouwprojecten en grote renovaties, mensen met een budgetmeter en wie nieuwe zonnepanelen plaatst. Tegen eind 2022 zullen op die manier 1,65 miljoen nieuwe elektriciteits- en aardgasmeters zijn geplaatst, of één derde van alle meters. Ook de 330.000 eigenaren van bestaande zonnepanelensystemen komen in die eerste fase aan de beurt. In totaal moeten 4,63 miljoen meters worden geplaatst. Naar schatting tegen 2034 moet de hele uitrol achter de rug zijn.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Zonneplan zoekt:

Junior Online Marketeer

Zonneplan zoekt een Junior Online Marketeer
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!