Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw gemeentebestuur Nijmegen: zonnepanelen voor ieder geschikt dak
(foto: Pixabay)

Nieuw gemeentebestuur Nijmegen: zonnepanelen voor ieder geschikt dak

GroenLinks, D66 en de SP gaan samen de coalitie voor het nieuwe gemeentebestuur in Nijmegen vormen. Een van de speerpunten in het coalitieakkoord is de uitrol van zonne-energie.

Het coalitieakkoord heeft de titel ‘Nijmegen: samen vooruit’ en is opgebouwd rond 4 grote opgaven voor Nijmegen: de stad moet duurzamer, een sociale stad blijven, versterken economische veerkracht en bouwen aan een aantrekkelijke stad.

Over duurzame energie schrijven de partijen het volgende in het coalitieakkoord: ‘Er moet meer schone energie opgewekt worden. We zetten daarom vol in op windenergie en ondersteunen initiatieven rondom het opwekken van schone energie. … Wij vinden het belangrijk dat bewoners goed worden betrokken bij de energietransitie en er ook voordelen van ondervinden, bijvoorbeeld door deelname via een coöperatie. In de stad vinden we de ruimte voor zonne-energie vooral op de daken van huizen en bedrijven. We zetten erop in dat alle grootschalige nieuwbouwontwikkeling gebruikt wordt om zonne-energie op te wekken, waar mogelijk in combinatie met groenvoorziening en waterberging. We nemen dit mee in de contracten en bij projecten waar we niet zelf ontwikkelen onderzoeken we de mogelijkheden om dit, vooruitlopend op de Omgevingswet, via een verordening vast te leggen. Het streven is om ieder geschikt bedrijfsdak te voorzien van zonnepanelen. We gaan in overleg met de woningbouwcorporaties over de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op alle daarvoor geschikte daken.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Oranjedak zoekt:

PV engineer

Oranjedak zoekt een PV engineer/werkvoorbereider. Met vijf vestigingen binnen Nederland en ruim 40 jaar ervaring is Oranjedak is een van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche.
Fulltime • Zwijndrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!