Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.512 zonnepanelen van zonnepark Hee op Terschelling opgeleverd
(foto: WikiMedia)

1.512 zonnepanelen van zonnepark Hee op Terschelling opgeleverd

De eilander energiecoöperatie Terschelling Energie (TE) start vanaf mei met de levering van eigen zonnestroom. De lancering van Zonnepark Hee, het eerste zonnepark van Terschelling, vindt plaats op Bevrijdingsdag.

Zonnepark Hee bestaat uit 1.512 zonnepanelen op het erf van Cor Langerak op Hee. Ze zijn de afgelopen periode gelegd op de daken van een aantal loodsen en op het weiland achter de loodsen van de eigenaar. Zeker 120 huishoudens kunnen vanaf 5 mei energie afnemen, rechtstreeks van de bron.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de realisatie van het park. Al in 2015 startten de eerste gesprekken over een zonnepark op die plek. Eind vorig jaar nodigde Terschelling Energie haar leden uit om een zonnepaneel bij te dragen aan het park middels een obligatielening. In een recordtijd werd zo een belangrijk deel van de financiering gerealiseerd.   

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Projectleider PV-installaties Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Janszon B.V. zoekt:

Projectleider Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - 1095AL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!