Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.512 zonnepanelen van zonnepark Hee op Terschelling opgeleverd
(foto: WikiMedia)

1.512 zonnepanelen van zonnepark Hee op Terschelling opgeleverd

De eilander energiecoöperatie Terschelling Energie (TE) start vanaf mei met de levering van eigen zonnestroom. De lancering van Zonnepark Hee, het eerste zonnepark van Terschelling, vindt plaats op Bevrijdingsdag.

Zonnepark Hee bestaat uit 1.512 zonnepanelen op het erf van Cor Langerak op Hee. Ze zijn de afgelopen periode gelegd op de daken van een aantal loodsen en op het weiland achter de loodsen van de eigenaar. Zeker 120 huishoudens kunnen vanaf 5 mei energie afnemen, rechtstreeks van de bron.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de realisatie van het park. Al in 2015 startten de eerste gesprekken over een zonnepark op die plek. Eind vorig jaar nodigde Terschelling Energie haar leden uit om een zonnepaneel bij te dragen aan het park middels een obligatielening. In een recordtijd werd zo een belangrijk deel van de financiering gerealiseerd.   

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
HRsolar zoekt:

Business development manager

HRsolar zoekt een business development manager
Fulltime • De Lier
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!