Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunData haalt 300.000 euro groeikapitaal op bij investeerders

SunData haalt 300.000 euro groeikapitaal op bij investeerders

Databedrijf SunData heeft tijdens een eerste investeringsronde bij DOEN Participaties en 2 andere investeerders 300.000 euro aan durfkapitaal opgehaald.

De start-up stelt ervoor t zorgen dat zonnepanelen meer duurzame energie opwekken door slimme data-analyse toe te passen. De 4 co-founders van SunData zijn in 2017 begonnen met het analyseren van opwekdata uit zonnepanelen. Zij verwachten 5 tot 15 procent meer rendement uit de huidige zonnepanelen te halen.

De financiering van het bedrijf is nodig om meer data te kunnen analyseren, algoritmes te ontwikkelen en testen uit te voeren die slecht presterende zonnestroominstallaties nog sneller kunnen opsporen.

Co-founder Joris Beukeboom: ‘De eigenaren en de installateurs weten vaak niet dat er omstandigheden veranderen waardoor zonnepanelen minder presteren. Wij  monitoren data van zonnesystemen en vergelijken de data met de performance van alle andere systemen. De data van 1 systeem zegt veel minder dan de data van 100 systemen tezamen. Hoe meer data verzameld worden, hoe beter onze analyse en hoe eerder afwijkingen in performance boven tafel komen. Wij geven dan een seintje aan de installateur of eigenaar als een systeem minder goed werkt. De installateur kan het euvel verhelpen en de eigenaar is tevreden.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
4BLUE zoekt:

Allround Marketeer

Fulltime (40 uur) - Wijchen (Bijsterhuizen 3005a, 6604LP)
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!