Solar Magazine - Gemeente Heumen start zonnepanelenactie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Heumen start zonnepanelenactie

Gemeente Heumen start zonnepanelenactie

Gemeente Heumen neemt burgers die mee willen doen met een zonnepanelenactie het werk uit handen. De gemeente gaat inwoners een zonnelening verstrekken.

Gemeente Heumen wil in 2025 een energieneutrale gemeente zijn. Zodat de gemeente ook nog voor de (klein)kinderen leefbaar is. Daarvoor zijn de komende jaren maatregelen nodig op het gebied van energiebesparing, dus ook het stimuleren van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers en grootschalige duurzame energieopwekking. Het zonnepanelenproject is één van de projecten die de gemeente Heumen binnenkort start.

Els Rademacher van de gemeente Heumen legt uit: ‘Het is de bedoeling dat wij een goedkope lening gaan verstrekken, een leverancier zoeken en laten onderzoeken of de woning geschikt is. En als de zonnepanelen er eenmaal liggen, regelen wij schoonmaak en onderhoud. Het verschil met de huidige energierekening betaalt u terug als rente en aflossing én u houdt een klein deel over voor uzelf. Na 15 jaar is de lening, voor zover wet- en regelgeving gelijkblijven, volledig afgelost. Men kunt daarna nog zo’n 10 jaar voordeel van de zonnepanelen hebben’.

Gemeente Heumen gaat de komende maanden dit project uitwerken. Zo wordt er een aanbesteding uitgezet om een goede leverancier te vinden. De gemeente verwacht na de zomervakantie de eerste bijeenkomsten voor inwoners te organiseren.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!