Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SDE+-subsidie voor nog eens 41.000 zonnepanelen in gemeente Veenendaal
(foto: ECONNETIC)

SDE+-subsidie voor nog eens 41.000 zonnepanelen in gemeente Veenendaal

Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal heeft onlangs voor een tweede keer een SDE+-subsidie ontvangen. De subsidieaanvragen zijn verzorgd door ECONNETIC.

Afgelopen zomer werd er door de rijksoverheid reeds een SDE+-subsidie verstrekt voor de plaatsing van 23.000 zonnepanelen in Veenendaal. Voor 12 deelnemers aan dit project gaan binnenkort 17.000 zonnepanelen de daken op.

Daar komen met de nieuwe subsidietoekenning binnenkort dus nog eens 41.000 zonnepanelen bij. Het succes van dit project van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal en gemeente Veenendaal wordt daarmee overtroffen. Er doen 33 dakeigenaren die samen goed zijn voor 12,3 megawattpiek aan zonnepanelen. Met het project doen niet alleen bedrijven mee, maar ook scholen, een supermarkt en enkele Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Ook de gemeente doet mee met plaatsing van zonnepanelen op het gemeentehuis, het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost, de Cultuurfabriek, theater De Lampegiet, gebouw Spectrum aan het Kees Stipplein en de gemeentewerf.

Er is een lokale project-bv opgericht die 15 jaar lang zorgt voor onderhoud en beheer, waarna het eigendom overgaat op de dakeigenaar. Samen met de gemeente en ECONNETIC is dit proces zorgvuldig ingericht.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
PVO International zoekt:

Assortimentsbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248NL 139
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!