Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Eigen Haard: verdubbeling aantal zonnepanelen in 2018
(foto: Eigen Haard)

Woningcorporatie Eigen Haard: verdubbeling aantal zonnepanelen in 2018

Woningcorporatie Eigen Haard verwacht eind dit jaar 2 keer zoveel zonne-energie op te wekken. Bij renovatie-, verduurzamings- en nieuwbouwprojecten worden duizenden zonnepanelen geplaatst, goed voor 2 megawattpiek.

‘Al jaren zijn we bezig met zonne-energie, maar dit jaar maken we echt vaart’, zegt Pim Hogenboom, programmamanager Duurzaamheid bij Eigen Haard. ‘Dat is vooral te danken aan grootschalige renovatie-, verduurzamings- en nieuwbouwprojecten.  Daar plaatsen we dit jaar duizenden zonnepanelen. Bij gebouwen die we isoleren bieden we - als dat kan - bewoners direct zonnepanelen aan. Dit alles zorgt ervoor dat de capaciteit dit jaar stijgt van 2 naar circa 4 megawattpiek. En zo maken we een stap naar Co2-neutraal in 2050'.   

‘Bewoners hebben soms koudwatervrees voor zonnepanelen. Een mooi voorbeeld is de Maria Montessoribuurt in Amsterdam Nieuw-West’, vervolgt Hogenboom. ‘Daar boden wij onze huurders een verduurzamingspakket inclusief zonnepanelen aan. Helaas was het aantal instemmers onvoldoende om bij alle bewoners aan de gang te kunnen. Maar nu we aan de gang zijn in de wijk en bewoners zien hoe mooi de zonnepanelen op de daken liggen, willen steeds meer huurders ze’.

De afgelopen jaren zijn bij individuele woningen al duizenden zonnepanelen geplaatst. De focus wordt nu verplaatst naar projecten. Daarmee wordt de zonne-energiecapaciteit in een klap vergroot met 100 procent.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!