Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DIEPP en gemeente Roosendaal werken aan zonnepark van 30 hectare

DIEPP en gemeente Roosendaal werken aan zonnepark van 30 hectare

De gemeente Roosendaal en DIEPP Solar Energy Projects (DIEPP) werken gezamenlijk aan de realisatie van een zonnepark van circa 30 hectare. Deze is gepland in een buitendijks gebied gelegen aan de Roosendaalse Vliet.

Het betreffende gebied wordt begrensd door de Holderbergsedijk en de Evertkreekweg en heeft vanuit het (water)beherende Waterschap Brabantse Delta een onderloopfunctie voor de opvang van hoogwater.

Het idee is om circa 115.000 zonnepanelen te plaatsen om zo 10.000 huishoudens van zonnestroom te voorzien. Voor het park is een netaansluiting met Enexis afgestemd. Het park zal aangesloten worden op de open elektriciteitscentrale van Enexis aan de Zwaanhoefstraat, waarmede een stabiele verbinding het energienet van Roosendaal (verder) is gewaarborgd.

De aanleg van dit zonnepark past in het actieplan Roosendaal Futureproof dat in 2017 is opgesteld om de duurzame toekomst van de gemeente te waarborgen. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Roosendaal heeft onlangs een gemeentelijk visie op zonne-energie vastgesteld. De doelstelling om binnen 5 jaar 75 hectare aan zonneweide te ontwikkelen krijgt met het zonnepark van DIEPP een flinke boost.

Ten aanzien van het belang van aan- en omwonenden organiseert DIEPP op korte termijn een buurtgebonden informatieavond, waarbij inspraak in de planvorming centraal zal staan. In het zonnepark kunnen inwoners van Roosendaal gaan deelnemen. Door middel van een onafhankelijk crowdfundingplatform zal het mogelijk zijn zonne-aandelen te kopen in het zonnepark vanaf 25 euro. Het basisrendement van deze zonne-aandelen ligt op 3,5 procent.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Junior Lead Engineer grote PV-systemen (M/V)

ProfiNRG is al jaren een gerenommeerde speler in de wereld van de zonne-energie. ProfiNRG is actief als EPC voor de grotere PV projecten. Het mede-ontwikkelen en bouwen van zonneparken (3 tot 40 hectare) is naast grote dakprojecten een belangrijk...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
Solarcentury Benelux zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een junior planoloog voor grootschalige zonneparken. Heb jij de ambitie om deze projecten van idee tot start realisatie te ontwikkelen? Over Solarcentury ​ Solarcentury (www.solarcentury.com) ontwikkelt, bouwt en exploiteert...
Fulltime (40 uur) - Binnen parallelweg 10, 5701 PH, Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!