Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Landal GreenParks Mont Royal voorziet 74 vakantievilla’s van ‘all-electric-dak’
(foto: Landal GreenParks)

Landal GreenParks Mont Royal voorziet 74 vakantievilla’s van ‘all-electric-dak’

74 nieuwe energieneutrale vakantiewoningen van Landal GreenParks Mont Royal, gelegen aan de Moezel, zijn voorzien van een ‘all-electric-dak’.

De bungalows staan op een berg aan de Moezel vlak bij het historische wijndorp Traben-Trarbach. Ontwikkelaar en opdrachtgever Van Wijnen Recreatiebouw paste bij dit project nieuwe technieken en materialen toe.

De hoge ligging van het park is gunstig ten opzichte van de zonnestand. Reden waarom de 74 vakantievilla’s op het dak zijn uitgerust met honderden zonnepanelen. Van Wijnen Recreatiebouw heeft zich ervoor ingespannen dat duurzame  bouw en dito technische installaties werden gerealiseerd. In zekere zin zijn het volgens het bedrijf Smart-bungalows te noemen omdat het energieverbruik van de woningen beperkt wordt middels slim gebruik van installaties en een bewuste lifestyle van de gasten. Van Wijnen heeft de aanpak laten certificeren bij GPR-Gebouw.

Er komt meer energie vrij dan er voor de vakantiewoningen nodig is, zodat deze energie elders in het park gebruikt kan worden. De woningen zijn alle voorzien van triple beglazing en zijn optimaal gepositioneerd ten opzichte van de bezonning.

Er is vloerverwarming en een luchtwarmtepompsysteem. Doordat alle installaties op elektra werken en er gekookt wordt op keramische kookplaten is er geen gasaansluiting meer nodig. Ook het waterverbruik wordt beperkt. Zo zijn de leidinglengtes beperkt en wordt warm water zo dicht mogelijk bij het tappunt bereid.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!