Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
200 gigawattpiek zonnepanelen in 2050 kan met slechts 1,5 procent landbouwgrond
(foto: Pixabay)

200 gigawattpiek zonnepanelen in 2050 kan met slechts 1,5 procent landbouwgrond

Nederland kan in 2050 over 200 gigawattpiek zonnepanelen beschikken waarbij slechts 1,5 procent van agrarische gronden die in Nederland beschikbaar zijn gebruikt worden voor pv.

Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde ‘Roadmap PV Systemen en Toepassingen voor Nederland’ die gemaakt is in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en ontwikkeld is door SEAC, Universiteit Utrecht en de TKI Urban Energy.

Het rapport analyseert een hoofdscenario waarin zonnestroom 25 tot 30 procent van de Nederlandse energiebehoefte in 2050 voor zijn rekening neemt. Daarbij wordt doorgebouwd op eerdere studies van onder andere het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Nationale Wetenschapsagenda.

Als men rekening houdt met de verwachte toename in vermogensdichtheid van pv op land, op daken en gevels en op water, is in het scenario dat de roadmap schetst slechts 1,5 procent van het huidige agrarisch terrein in Nederland nodig voor pv. Daarvoor zijn wel een aantal innovaties nodig, bijvoorbeeld op het gebied van drijvende pv-parken, en integratie van pv in de infrastructuur. Het rapport is hier te raadplegen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectmanager PV-installaties

Zonnegilde zoekt een technisch Projectmanager PV-installaties
Fulltime • Kampen
Polyglot zoekt:

Customer Support Technician

For its client Polyglot is looking for a Customer Support Technician NL/ENG
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!