Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Assen: aantal huishoudens met zonnepanelen met 80 procent gegroeid

Gemeente Assen: aantal huishoudens met zonnepanelen met 80 procent gegroeid

De gemeente Assen meldt op basis van eigen onderzoek dat in 2017 zo’n 1.200 huishoudens begonnen zijn met het zelf opwekken van energie door het gebruik van zonnepanelen. Dat is een toename van 80 procent.

In totaal wekken nu 2.700 huishoudens volgens de gemeente jaarlijks elektriciteit op. Assen presenteerde deze resultaten in het onderzoek ‘Energiebeeld 2017’. Het geeft een overzicht van de resultaten van het eerste jaar van het uitvoeringsprogramma energietransitie.

In het eerste jaar van het uitvoeringsprogramma zijn diverse projecten uitgevoerd om inwoners te bewegen werk te maken van het isoleren van hun huis of zelf energie op te wekken. Populair was onder meer de zonnelening. In 2017 maakten 400 inwoners hiervan gebruik en vroegen 1,7 miljoen euro aan leningen. Via de isolatieveiling gingen verder 130 Assenaren gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun woning.

Afgelopen jaar zijn volgens de gemeente bovendien voorbereidingen getroffen voor de aanleg van grootschalige energieopwekking in de vorm van zonneparken. Eind 2017 ging het zonnepark Zeijen open dat 2.200 zonnepanelen telt. Voor 2019 is een zonnepark van 20 hectare in Assen Zuid voorzien.

Ten slotte zegt zo’n 62 procent van de Assenaren maatregelen of extra maatregelen te overwegen. Daarbij zijn met name het isoleren van de woning en het plaatsen van zonnepanelen. Veel Assenaren zouden dat graag samen met de mensen in hun straat willen oppakken.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
NovaVolt B.V. zoekt:

Electricien

Elektricien niveau 3 (eerste monteur elektrotechniek) Regio: Oost Nederland Over NovaVolt Groene energie is de toekomst en hier zou iedereen gebruik van moeten maken. NovaVolt draagt bij aan een groener Nederland door de daken van onze...
Fulltime (40 uur) - Doetinchem, 7008AL61
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)

ProfiNRG is een bewezen succesvol zonne-energie bedrijf in Nederland, gevestigd in Utrecht. Wij zijn inmiddels ruim 10 jaar actief met het verkopen, leveren en onderhouden van zonne-energiesystemen in Nederland. Wij richten ons hierbij op de volgende...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!