Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Assen: aantal huishoudens met zonnepanelen met 80 procent gegroeid

Gemeente Assen: aantal huishoudens met zonnepanelen met 80 procent gegroeid

De gemeente Assen meldt op basis van eigen onderzoek dat in 2017 zo’n 1.200 huishoudens begonnen zijn met het zelf opwekken van energie door het gebruik van zonnepanelen. Dat is een toename van 80 procent.

In totaal wekken nu 2.700 huishoudens volgens de gemeente jaarlijks elektriciteit op. Assen presenteerde deze resultaten in het onderzoek ‘Energiebeeld 2017’. Het geeft een overzicht van de resultaten van het eerste jaar van het uitvoeringsprogramma energietransitie.

In het eerste jaar van het uitvoeringsprogramma zijn diverse projecten uitgevoerd om inwoners te bewegen werk te maken van het isoleren van hun huis of zelf energie op te wekken. Populair was onder meer de zonnelening. In 2017 maakten 400 inwoners hiervan gebruik en vroegen 1,7 miljoen euro aan leningen. Via de isolatieveiling gingen verder 130 Assenaren gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun woning.

Afgelopen jaar zijn volgens de gemeente bovendien voorbereidingen getroffen voor de aanleg van grootschalige energieopwekking in de vorm van zonneparken. Eind 2017 ging het zonnepark Zeijen open dat 2.200 zonnepanelen telt. Voor 2019 is een zonnepark van 20 hectare in Assen Zuid voorzien.

Ten slotte zegt zo’n 62 procent van de Assenaren maatregelen of extra maatregelen te overwegen. Daarbij zijn met name het isoleren van de woning en het plaatsen van zonnepanelen. Veel Assenaren zouden dat graag samen met de mensen in hun straat willen oppakken.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Ervaren onderaannemer/zzp’er service zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Alblasserdam
ESTG zoekt:

Inside Sales medewerker Frankrijk en België

32-40 uur - Heteren, Poort van Midden Gelderland Oranje 9, 6666 LV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!