Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse Lokeren legt zonnepanelen op dak Sport- en Jeugdcentrum

Vlaamse Lokeren legt zonnepanelen op dak Sport- en Jeugdcentrum

De stad Lokeren investeert in zonnepanelen. Het dak van het Jeugd- en Sportcomplex bijt de spits af en krijgt 450 zonnepanelen. Het systeem heeft een piekvermogen van 119 kilowattpiek.

Het stadsbestuur maakte de keuze voor het dak van het Sport- en Jeugdcomplex omdat deze locatie het meest interessant is door het feit dat er voldoende dakoppervlakte is, er in de omgeving geen storende factoren zijn zodat de zonnepanelen optimaal kunnen renderen en er voldoende eigen verbruik is in deze gebouwen. Aan het sportcomplex grenst het stedelijk zwembad; bij overproductie kan het zwembad dienstdoen als buffer. De terugverdientijd bedraagt 8 jaar. Voorlopig zijn er enkel zonnepanelen op het nieuwe gedeelte van het gebouw geplaatst. Na renovatie van het oude dak worden ook daar bijkomende zonnepanelen overwogen.

Eandis stond in voor de studie, de aanbesteding en de opvolging van de werken. De pv-installatie bestaat dus uit 450 zonnepanelen en zal jaarlijks ongeveer 110.000 kilowattuur aan energie produceren. Daarmee zal het 22 procent van het verbruik van het hele complex dekken.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
PVO International zoekt:

Assistent-inkoper

PVO International zoekt een assistent-inkoper
Fulltime • Rosmalen
Lightsource zoekt:

Connection Manager

Lightsource zoekt een Connection Manager.
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!