Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy
(foto: FollowEnergy.nl)

Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en New Energy Coalition lanceren een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten: “Choose wisely, follow energy”.

De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie, onder meer op het gebied van zonne-energie. Die ‘energytracks’ zijn ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen.

De energietransitie doet volgens de coalitiepartners een groot beroep op nieuwe vakmensen, professionals en onderzoekers die vanuit alle vakgebieden, dus voorbij techniek en engineering, een duurzame toekomst kunnen invullen. ‘Te denken valt aan energierecht, gedragswetenschappen, economie, architectuur, it – alles raakt aan de energietransitie. In Groningen wordt die nieuwe kennis ingebracht in het onderwijs en in ruime mate aangeboden.’ De promotiecampagne richt zich in eerste instantie op de huidige Groningse studenten, maar kan ook een wegwijzer zijn voor studenten van elders en studiekiezers.

De komende weken is de campagnekreet “Choose wisely, follow energy” te zien op de fietsroute van het centrum naar de Zernike Campus en online op onder meer Facebook en Instagram. Ook is er een speciale campagnewebsite.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
Esdec zoekt:

Compliance & Test Engineer

Esdec zoekt een Compliance & Test Engineer
Fulltime • Deventer
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!