Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Apple bereikt mijlpaal: bedrijf functioneert voor 100 procent op hernieuwbare energie
(foto: Apple)

Apple bereikt mijlpaal: bedrijf functioneert voor 100 procent op hernieuwbare energie

Elektronicabedrijf Apple meldt een belangrijke mijlpaal bereikt te hebben. Het bedrijf draait voor 100 procent op hernieuwbare energie. Zonnestroom is daarbij een van de voornaamste energiebronnen.

Apple meldt dat het voor zijn winkels, kantoren en datacenters in 43 landen nog uitsluitend gebruikmaakt van 100 procent schone energie. Bovendien heeft het bedrijf met 9 aanvullende leveranciers die de producten van het bedrijf vervaardigen – zoals computers en iPhones – afspraken gemaakt over het feit dat zij overstappen naar het gebruik van 100 procent duurzame energie. Daarmee hebben nu 23 bedrijven zich aan deze afspraak gecommitteerd.

In totaal heeft Apple wereldwijd 25 hernieuwbare energieprojecten gerealiseerd met een totaal vermogen van 626 megawatt. Het gaat om 286 megawattpiek aan zonnepanelen. Zo wordt het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino door het dakgebonden pv-systeem van zonnestroom voorzien. Er zijn nog eens 15 hernieuwbare energieprojecten in aanbouw wat het totale vermogen naar 1,4 gigawatt moet brengen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Support Engineer

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
PVO International zoekt:

Assistent-inkoper

PVO International zoekt een assistent-inkoper
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!