Solar Magazine - Holland Solar ondertekent Green Deal voor grotere slaagkans zonne-energieprojecten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar ondertekent Green Deal voor grotere slaagkans zonne-energieprojecten
(foto: Natuur & Milieu)

Holland Solar ondertekent Green Deal voor grotere slaagkans zonne-energieprojecten

27 partijen - waaronder Holland Solar - hebben de Green Deal Participatie van de omgeving bij duurzame energieprojecten ondertekend. De deal moet door burgers te betrekken de uitrol van duurzame energie versnellen.

Het initiatief van de Green Deal komt van de Natuur- en Milieufederaties en Natuur en Milieu en het moet de kans van slagen van de energieprojecten vergroten. Het moet vooral gaan helpen inwoners en andere belanghebbenden op het juiste moment en op de juiste manier te betrekken.

Met de ondertekening van deze Green Deal geven de partijen aan hun kennis en ervaringen bij lopende en nieuwe, duurzame-energieprojecten in te zetten en gezamenlijk te werken aan verdere ontwikkeling, vormgeving en verbetering van participatieprocessen. De partijen gaan de komende 2 jaar in 3 stappen gezamenlijk aan de gang met: het inbrengen en delen van eigen ervaringen en kennis over participatie bij de inpassing van duurzame energieprojecten. Hierbij is aandacht voor het verschil in perspectief tussen burgers, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en overheden; het opdoen van inzichten en ideeën voor de wijze waarop participatieprocessen verder kunnen worden ontwikkeld en verbeterd; het delen en uitdragen van deze nieuwe inzichten en ideeën met eigen achterbannen en geïnteresseerden daarbuiten.

De 27 partijen zijn branche- en koepelorganisaties vanuit zowel de publieke als de private sector. Ook maatschappelijke organisaties ondertekenen. Ondertekenaars van de Green Deal zijn naast Holland Solar en een groot aantal overheidsinstallingen onder meer de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA), Stichting Platform Bio-energie, Stichting Platform Geothermie, Vereniging Energie-Nederland en ODE Decentraal.

Er zijn binnen de Green Deal 5 werkgroepen, waarbij Holland Solar trekker is van een van de werkgroepen:

  • Werkgroep Zon, Amelie Veenstra, Holland Solar
  • Werkgroep Wind, Rik Harmsen, NWEA
  • Werkgroep Geothermie, Mara van Eck van der Sluijs, DAGO
  • Werkgroep Bio-energie, Peter-Paul Schouwenberg, PBE
  • Werkgroep Lokale Initiatieven, Siward Zomer en Ieke Benschop, ODE en NMF

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!