Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields krijgt SDE+-subsidie voor 14.500 zonnepanelen zonnepark Fort de Pol
(foto: Solarfields)

Solarfields krijgt SDE+-subsidie voor 14.500 zonnepanelen zonnepark Fort de Pol

Solarfields heeft SDE+-subsidie toegewezen gekregen voor de aanleg van een zonnepark op de voormalige vuilstortplaats Fort de Pol in Zutphen. Het park telt straks 14.500 zonnepanelen.

Met de toekenning van de subsidie is de aanleg van het zonnepark op bedrijventerrein De Mars vrijwel zeker. Met de subsidiebeschikking is volgens Solarfields namelijk aan alle voorwaarden voor financiering voldaan. Een omgevingsvergunning voor het zonnepark was vorig jaar al verleend.

De grote bult van de voormalige vuilstort Fort de Pol bestaat uit 3 plateaus, waarvan het bovenste plateau, het zuidtalud en een deel van het westtalud straks vol met zonnepanelen komen te staan. Die panelen hebben een totaal vermogen van 5 megawattpiek. Met de 4,7 miljoen kilowattuur aan stroom die daarmee wordt opgewekt kunnen ongeveer 1.400 huishoudens van stroom worden voorzien.

Wanneer precies met de bouw wordt gestart kan Solarfields nog niet aangeven, maar dat moment staat vooralsnog komend najaar gepland. De aanleg zal ongeveer 2 maanden in beslag nemen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Zelfstandige en bevlogen Business Developer

32-40 uur - Utrecht - De Meern
Zonmaat zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | €2400 - €3100

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!