Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields krijgt SDE+-subsidie voor 14.500 zonnepanelen zonnepark Fort de Pol
(foto: Solarfields)

Solarfields krijgt SDE+-subsidie voor 14.500 zonnepanelen zonnepark Fort de Pol

Solarfields heeft SDE+-subsidie toegewezen gekregen voor de aanleg van een zonnepark op de voormalige vuilstortplaats Fort de Pol in Zutphen. Het park telt straks 14.500 zonnepanelen.

Met de toekenning van de subsidie is de aanleg van het zonnepark op bedrijventerrein De Mars vrijwel zeker. Met de subsidiebeschikking is volgens Solarfields namelijk aan alle voorwaarden voor financiering voldaan. Een omgevingsvergunning voor het zonnepark was vorig jaar al verleend.

De grote bult van de voormalige vuilstort Fort de Pol bestaat uit 3 plateaus, waarvan het bovenste plateau, het zuidtalud en een deel van het westtalud straks vol met zonnepanelen komen te staan. Die panelen hebben een totaal vermogen van 5 megawattpiek. Met de 4,7 miljoen kilowattuur aan stroom die daarmee wordt opgewekt kunnen ongeveer 1.400 huishoudens van stroom worden voorzien.

Wanneer precies met de bouw wordt gestart kan Solarfields nog niet aangeven, maar dat moment staat vooralsnog komend najaar gepland. De aanleg zal ongeveer 2 maanden in beslag nemen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Klantenservice medewerk(st)er

Wocozon zoekt een klantenservice medewerk(st)er.
32-40 uur • Utrecht - De Meern
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!