Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
70 boeren rond Lelystad Airport krijgen subsidie voor zonnepanelenonderzoek

70 boeren rond Lelystad Airport krijgen subsidie voor zonnepanelenonderzoek

Stichting De Lelystadse Boer, een groep van 70 verenigde boeren rondom Lelystad Airport, krijgt een bijdrage van 129.585 euro uit het Luchthavenfonds. Dit wordt onder meer ingezet voor onderzoek naar zonnepanelen.

De Lelystadse Boer gaat een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op onder andere de daken op boerenerven en het leveren van deze  energie aan de luchthaven en bedrijven in de omgeving. Ook wordt gekeken hoe inwoners van Lelystad via crowdfunding kunnen deelnemen.

Het bedrag zetten zij verder in voor professionalisering van de organisatie en voor onderzoek om regionale voedselproducten voor reizigers van Lelystad Airport te ontwikkelen. Met het verbouwen van gewassen zoals bamboe, vlas, hennep en nedersoja kan CO2 vastgelegd worden. Samen met WUR, LTO en Aeres Hogeschool werkt De Lelystadse Boer aan een menukaart en concrete handleiding voor agrariërs waarin staat welke gewassen in de Flevolandse situatie het  beste CO2 vastleggen. Een deel van de bijdrage wordt gebruikt om de mogelijkheden van carbon mining in kaart te brengen. Bij carbon mining wordt opgevangen koolstof uit de lucht afgevangen en omgezet naar een bruikbare grondstof voor producten.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!