Solar Magazine - ZonOpZorg: 14.000 zonnepanelen voor 20 zorg- en ziekenhuizen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonOpZorg: 14.000 zonnepanelen voor 20 zorg- en ziekenhuizen
(foto: ZonnepanelenDelen)

ZonOpZorg: 14.000 zonnepanelen voor 20 zorg- en ziekenhuizen

Dankzij ZonOpZorg, een samenwerkingsverband van Urgenda en ZonnepanelenDelen, krijgen 20 Nederlandse zorg- en ziekenhuizen in de komende periode met SDE+-subsidie 14.000 zonnepanelen.

Het project ZonOpZorg voor zorghuizen werd door de 2 organisaties al in 2015 gestart met de ambitie om zo veel mogelijk zorghuizen in Nederland van zonnepanelen te voorzien. Eind 2015 werd daarbij in 36 dagen tijd via crowdfunding het benodigde geld opgehaald voor het eerste project; bestaande uit 512 zonnepanelen voor een zorghuis van woningcorporatie Habion.

Urgenda en ZonnepanelenDelen melden dat zorginstellingen die al eerder SDE+-subsidie toegekend hebben gekregen maar geen geld hebben voor de investering en/of geen mankracht om de organisatie ter hand te nemen, kunnen aankloppen. Daarmee wordt de verantwoordelijkheid voor zowel investering als uitvoering uitbesteed en kan het personeel van de instelling zich wijden aan zorg.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!