logowvhj2023
© Dennis van de Water | Dreamstime.com
© Dennis van de Water | Dreamstime.com
27 maart 2018

Greenchoice lanceert Rotterdamse Energiecoöperatie: 10.000 zonnepanelen voor Rotterdamse daken

10.000 zonnepanelen op Rotterdamse daken in 2020. Dat is het doel van de onlangs gestarte Rotterdamse Energiecoöperatie (REC). De Rotterdamse Energiecoöperatie is een initiatief van energieleverancier Greenchoice.

De REC is een coöperatieve vereniging voor en door Rotterdammers, die voor iedere inwoner van de stad 100 procent zonnestroom beschikbaar wil maken. Rotterdam heeft volgens de betrokken partijen de meeste platte daken van Nederland: 14,5 vierkante kilometer. Tegelijkertijd zou het aantal huishoudens met zonnepanelen in de maasstad tot de laagste van heel Nederland behoren. Daar moet verandering in komen, vindt de REC.

Samen met huishoudens, bedrijven en andere organisaties gaat de Rotterdamse Energiecoöperatie nu op zoek naar zoveel mogelijk daken voor het opwekken van zonnestroom. Dakeigenaren kunnen hun dak in de coöperatie inbrengen en zo bijdragen aan meer lokale en duurzame opwek van energie. Zo worden met bijvoorbeeld Bedrijventerrein Schiebroek al verkennende gesprekken gevoerd.

Nog dit jaar wil de REC minimaal 5 zonprojecten openstellen voor Rotterdamse huishoudens. Met de landelijke ‘Regeling Verlaagd Tarief’, beter bekend als de postcoderoosregeling, hebben omwonenden van de projecten recht op jaarlijkse teruggave van energiebelasting. De regeling maakt het dus ook voor huishoudens zonder geschikt eigen dak mogelijk om te profiteren van de zonne-energie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.