Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Greenchoice lanceert Rotterdamse Energiecoöperatie: 10.000 zonnepanelen voor Rotterdamse daken

Greenchoice lanceert Rotterdamse Energiecoöperatie: 10.000 zonnepanelen voor Rotterdamse daken

10.000 zonnepanelen op Rotterdamse daken in 2020. Dat is het doel van de onlangs gestarte Rotterdamse Energiecoöperatie (REC). De Rotterdamse Energiecoöperatie is een initiatief van energieleverancier Greenchoice.

De REC is een coöperatieve vereniging voor en door Rotterdammers, die voor iedere inwoner van de stad 100 procent zonnestroom beschikbaar wil maken. Rotterdam heeft volgens de betrokken partijen de meeste platte daken van Nederland: 14,5 vierkante kilometer. Tegelijkertijd zou het aantal huishoudens met zonnepanelen in de maasstad tot de laagste van heel Nederland behoren. Daar moet verandering in komen, vindt de REC.

Samen met huishoudens, bedrijven en andere organisaties gaat de Rotterdamse Energiecoöperatie nu op zoek naar zoveel mogelijk daken voor het opwekken van zonnestroom. Dakeigenaren kunnen hun dak in de coöperatie inbrengen en zo bijdragen aan meer lokale en duurzame opwek van energie. Zo worden met bijvoorbeeld Bedrijventerrein Schiebroek al verkennende gesprekken gevoerd.

Nog dit jaar wil de REC minimaal 5 zonprojecten openstellen voor Rotterdamse huishoudens. Met de landelijke ‘Regeling Verlaagd Tarief’, beter bekend als de postcoderoosregeling, hebben omwonenden van de projecten recht op jaarlijkse teruggave van energiebelasting. De regeling maakt het dus ook voor huishoudens zonder geschikt eigen dak mogelijk om te profiteren van de zonne-energie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!